Het gebruiken van een puincontainer is goed voor het milieu

Sloopafval is afval dat ontstaat bij het slopen tijdens een verbouwing. Veel mensen hebben het idee dat dit sloopafval weinig potentie heeft voor recycling. Dit is zeker niet waar. Sloopafval is namelijk een erg gewilde soort afval. Je leest hier meer over waarom het erg goed voor het milieu is om sloopafval te recyclen en hoe je dit het beste zou kunnen doen. 

Een puincontainer gebruiken bij het klussen

Als je gaat verbouwen is het fijn om in een veilige werkomgeving te werken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die jou helpen met klussen. Een groot deel van de klusongelukken wordt veroorzaakt door sloopafval. Voorbeelden van zulk soort ongelukken zijn: afval dat op iemand, of tegen iemand aanvalt. Dit soort situaties wil iedereen die gaat verbouwen het liefste voorkomen. Door een puincontainer van spapensverhuur.nl te gebruiken wanneer je gaat verbouwen, zorg je ervoor dat je al het afval snel uit de werkomgeving krijgt. 

Wanneer is een puincontainer nodig? 

De meeste mensen maken gebruik van een puincontainer bij een verbouwing waar veel sloopafval bij vrijkomt. Geschikte afvalstoffen voor in een puincontainer zijn muur- en vloertegels, zand, beton, gips, bakstenen en badkamermeubels. Dingen die niet in een afvalcontainer mogen zijn dakgrind, glaswol, materialen met asbest en steenwol. Wanneer je dus veel sloopafval hebt, dat in een puincontainer mag, is het een goed idee om een puincontainer te gebruiken bij jouw verbouwing.

Belangrijk voor het milieu

Er zijn een aantal verschillende afvalcontainers. Bij een verbouwing komt er vaak veel puin vrij en dan is het dus voor de hand liggend om te kiezen voor een puincontainer. Buiten dat je bij het gebruiken van een puincontainer makkelijk je puinl kwijt kunt, is het ook nog eens goed voor het milieu. Je maakt het namelijk mogelijk om grondstoffen vaker te gebruiken. Hoe meer mensen gebruik gaan maken van een afvalcontainer, hoe meer afval er gescheiden ingezameld wordt en hoe meer dingen er kunnen worden hergebruikt. 

 

Een heel belangrijk punt bij het recyclingproces is namelijk dat zoveel mogelijk materialen worden gescheiden. Het opnieuw gebruiken van oude materialen zorgt ervoor dat je minder nieuwe stoffen moet maken en dit zorgt weer voor minder CO2-uitstoot. Wanneer afvalstromen niet vervuild worden met andere afvalstoffen noem je dit ‘zuivere afvalstromen’. Zuivere afvalstromen kunnen gebruikt worde als nieuwe afvalstoffen. Het inzamelen van gescheiden puin door middel van een puincontainer is dus makkelijk en goed voor het milieu.