Met deze simpele stappen maak jij jouw auto weer mooi

Iedereen wilt natuurlijk dat zijn of haar auto er mooi uitziet. Maar hoe doe je dit nou op een makkelijke en effectieve manier? Wat voor sop moet ik gebruiken? Moet ik nog iets toevoegen na het wassen? Dat leggen wij je allemaal uit in dit artikel.

 

Maak een goed sopje

Het belangrijkste van je auto wassen is het maken van een sopje. Gebruik hiervoor twee emmers. In eentje heb je een sopje met warm water en autoshampoo. In de ander heb je alleen warm water en zo nodig een grit guard (een zeef die al het vuil tegenhoudt als je je doek gaat schoonmaken). Maak je auto ook schoon in de lengterichting. Zo voorkom je zogeheten swirls.

 

Gebruik iets anders voor je velgen

Voor je velgen kun je het beste velgenreiniger gebruiken in plaats van hetzelfde sopje wat je voor je lak hebt gebruikt. Als je dit doet gaan je velgen er minder mooi uitzien. Doe dit ook liever niet met een doek maar met een schilderskwast.

 

Het interieur schoonmaken

Het interieur schoonmaken is wel het simpelste van je auto schoonmaken. Het dashboard en de middenconsole is heel gemakkelijk schoon te maken door een simpel sopje te maken van warm water en allesreiniger. De bekleding acht andere manieren van schoonmaken. Dit ligt namelijk aan het soort vlekken wat je er in hebt. En natuurlijk kun je ook alles eerst stofzuigen.

 

Afspoelen met water

Wanneer je je auto hebt behandeld met shampoo kun je deze met schoon, koud water afspoelen. Gebruik bij deze actie een tuinslang waar een lage druk op staat. Zo voorkom je dat nog eventuele krassen kan maken door de hoge druk.

 

Een beschermlaag aanbrengen

Nu je je auto helemaal hebt schoongemaakt kun je het beste een beschermende laag aanbrengen. Dit kan in de vorm van een waxlaag. Maar de beste optie is een glascoating. Een glascoating vult de kleine poriën die in je lak zitten en beschermen zo de lak tegen krassen, water en vuil.