Chakra edelstenen: gebruik ze om je energie in evenwicht te brengen!

Het woord “chakra” komt uit een oude taal die gesproken wordt door de inwoners van India en Nepal, het Sanskriet. Daarom zijn er historische verslagen waaruit blijkt dat de chakra’s voor het eerst in de heilige boeken van de Hindoe-religie zouden zijn verschenen. Ook in het boeddhisme, een afgeleide van het hindoeïsme, wordt verwezen naar energiepunten.

 

Hoewel er volgens schattingen meer dan 80 duizend chakra’s in het menselijk lichaam zijn, zijn er zeven hoofdchakra’s. De chakra’s, die van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de ruggengraat lopen, zijn verbonden met een orgaan van ons lichaam en vertegenwoordigen belangrijke energiepunten voor ons organisme.

Ontdek het belang van elk van de chakra’s

  1. Eerste chakra: Rood van kleur, deze chakra bevindt zich in de genitale regio en heeft te maken met het onderste deel van ons lichaam. Het vertegenwoordigt de verbinding van de mens met de energie van de aarde en houdt verband met overleven.

 

  1. Tweede chakra: Oranje van kleur, bevindt zich in de buurt van de navel en houdt verband met seksuele energie en creatieve kracht. Het vertegenwoordigt de verbinding met het element water en is verantwoordelijk voor lichamelijk welzijn en gevoel van eigenwaarde.

 

  1. Derde chakra: Geel van kleur, houdt verband met het vuurelement en is verantwoordelijk voor ons ego. Het heeft te maken met moed, wil, macht, kracht en zelfvertrouwen. Het bevindt zich net boven de navel.

 

  1. Vierde chakra: Groen of roze van kleur, bevindt zich in de buurt van het hart en is verantwoordelijk voor emoties, vitaliteit, liefde en wijsheid.

 

  1. Vijfde chakra: vertegenwoordigd door lichtblauw, deze chakra houdt verband met het ether element en bevindt zich in het strottenhoofd gebied. Het heeft te maken met communicatie en expressie.

 

  1. Zesde chakra: Blauw van kleur, bevindt zich tussen de wenkbrauwen en heeft een relatie met het element ether. Het is verbonden met de geest, spiritualiteit, verbeelding en geheugen.

 

  1. Zevende chakra: Violet of goudkleurig, het bevindt zich in het centrum van het hoofd en heeft een relatie met het element ether. Het staat in verbinding met de hogere entiteiten en met het universum, en staat in verband met het centrale zenuwstelsel.

 

De overeenkomstige edelstenen kennen is fundamenteel om ons op één lijn te brengen en spiritueel en mentaal evenwicht te bevorderen. Bij Lindenhorst Edelstenen vind je alles om voor jouw welzijn te zorgen en jouw energieën in balans te brengen. Het is het controleren waard!