De leukste fietssteden van Nederland en Europa!

Nederland is echt een fietsland. Maar waar moet je gaan fietsen als je naar het buitenland wilt? Welke Nederlandse fietssteden mag je echt niet overslaan? En zijn deze steden ook goed ingericht voor elektrische fietsen? Al deze vragen worden in dit artikel beantwoord. Lees dus verder als jij benieuwd bent.

Hoe wordt bepaald wat een goede fietsstad is?

Wat is nou een goede fietsstad? Daar spelen natuurlijk verschillende factoren een rol. Belangrijke indicatoren voor een goede fietsstad zijn onder anderen: de hoeveelheid fietspaden, verhuurbedrijven, leuke tussenstops, de hoeveelheid verkeersslachtoffers en zo zijn er nog wat indicatoren op te noemen.

De beste fietssteden van Nederland

De hoofdstad is erg leuk om te fietsen met een fiets van Carl Veeke Tweewielers! Ook Utrecht en Rotterdam staan in de lijst. Wat deze steden met elkaar gemeen hebben is dat fietsen het straatbeeld domineert en dit komt mede door de goede fietsinfrastructuur, een actief fietsbeleid en heel veel fietsenwinkels in deze steden. Waar de Nederlandse steden wat minder op scoren is het weer. Het beste fietsweer vind je toch in de wat warmere landen.

Hoe zit het met e-bike vriendelijkheid

Hoe zit het met de e-bike? Zijn er speciale steden die leuk zijn voor e-bikers? De elektrische fiets heeft de laatste jaren steeds meer de ‘grote’ Nederlandse steden veroverd. De e-bike heeft kleinere steden al eerder voor zich gewonnen, omdat de fietsafstanden hier vaak wat groter zijn en een elektrische fiets daar de perfecte uitkomst voor biedt. Eigenlijk kun je inmiddels in bijna elke Nederlandse stad wel gaan fietsen met een e-bike. In iedere stad zijn inmiddels al zoveel laadpunten te vinden, dat dit allemaal prima bestemmingen zijn met een elektrische fiets.

Europese fietssteden

In het buitenland zijn er een paar hele leuke steden om door te fietsen. Dit zijn Berlijn, Malmö, Kopenhagen en Valencia. Deze steden zijn allemaal ook heel toegankelijk voor de elektrische fiets. Hoe groter de stad, hoe aantrekkelijker het is om op een elektrische fiets te stappen: je kan je dan immers sneller verplaatsen en zonder al te veel inspanning toch heel veel van de stad zien. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat er genoeg laadpunten en goede fietspaden moeten zijn. Maar daar voldoen de hierboven genoemde steden zeker aan!