De leukste tuinmeubels van dit moment

De tuin wordt vaak gezien als het verlengstuk van je woning en dan met name van de woonkamer of van de keuken. Je kunt verschillende thema’s gebruiken bij het inrichten van je tuin en je kunt er zoveel tegels of planten inleggen als dat je zelf wil. onmisbaar voor comfortabele zomeravonden of voor de tuinfeestjes zijn dan natuurlijk goede tuinmeubels. Deze maken de tuin tot een plek waar jij veel tijd in door wil brengen. Kies jij voor een fijne ligstoel of toch voor een lange eettafel met stoelen? Alles is mogelijk en ook nog eens in veel verschillende materialen en stijlen.

Wat is de huidige trend?

De laatste tijd zie je, mede door de corona tijd, dat veel mensen het vakantie sfeertje naar hun eigen tuin willen halen en maken daarmee veel gebruik van buitenlandse invloeden. Zo zijn er veel mensen die bijvoorbeeld Ibiza of Saint-Tropez naar hun eigen achtertuin willen halen door palmbomen neer te zetten, te kiezen voor lichte tot witte kleuren tegels en daarbij voor lichte tuinsets te gaan die ze doet denken aan vakantie. Zo kan een hangstoel tegenwoordig niet meer ontbreken en om een verlengde van de woonkamer te maken, wordt er in de tuin gebruik gemaakt van tuinkleden.

Wat past bij jou?

Wanneer je gaat kijken naar het type tuin die jij wil, moet je eerst eens gaan kijken naar welke tuin bij jou past? Heb jij groene vingers en tijd om in de tuin te werken? Dan is het leuk om een tuin te maken vol met mooie en verschillende planten. Heb jij geen tijd of zin, kies dan voor kunstgras wanneer je kinderen hebt en voor tegels als jij gewoon functionaliteit wil en genoeg hebt aan een paar plantenbakken. Kies voor een mooie eettafel met stoelen waar je ook lekker op kunt loungen en je tuin is multifunctioneel, dit kun je ook doen door een hogere loungeset aan te schaffen waar je ook aan kunt eten. Kortom, alles is mogelijk. Je kunt je eigen inspiratie op doen online, je laten adviseren door een architect of verkoper in een tuincentrum.