Veranderen van de muren in je huis

Als je gaat verhuizen en je nieuwe huis wilt gaan verbouwen, dan verander je vrijwel altijd ook de muren. Een nieuw kleurtje verven, ander soort behangen erop plakken, we houden de muren eigenlijk nooit hetzelfde bij een verhuizing. Er zijn ook zoveel dingen die je met je muur kunt doen. Sommige mensen vinden het zelfs leuk om een muur met allemaal figuren of patronen te verven om wat meer sfeer te geven aan de ruimte. Maar ook als je met Glasweefselbehang aan de gang gaat zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook willen mensen bij het verbouwen van hun nieuwe huis nieuwe plinten. Tegenwoordig heb je ook Plakplinten, die je eenvoudig kunt bevestigen.

Wat is glasweefselbehang nu eigenlijk?

Glasweefsel is een soort behang dat gemaakt is van glasvezel dat is geweven. Vandaar dat deze behangsoort ook glasvezelbehang wordt genoemd. Het handige aan deze soort behang is dat het een goed product is om te gebruiken op muren die beschadigingen hebben, zoals bijvoorbeeld scheuren. Er zijn verschillende soorten glasvezelbehang te koop. Zo heb je soorten behang die van te voren niet behandeld zijn en een standaardkwaliteit hebben, maar er zijn ook soorten glasweefselbehang die van tevoren een extra grondlaag hebben gekregen en maar een keer geschilderd hoeven te worden. De tweede soort behang kan ook met een plak apparaat worden gelijmd.

Plakplinten of muurplinten nemen?

Plakplinten, zoals de naam al zegt, plak je op de vloer. Bij plakplinten kiezen mensen er vaak voor om deze in dezelfde kleur te nemen als de vloer, omdat ze ook op de vloer zitten. Bij muurplinten is de plint meer onderdeel van de muur dan de vloer, omdat je deze ook tegen je muur bevestigt. Bij muurplinten kiezen de meeste mensen er daarom ook voor om deze in dezelfde kleur te nemen of te verven als de muur. Zo vallen ze minder op en blenden ze mee met de muur. Muurplinten kun je monteren met schroeven, lijm, spijkers of met een montagekit.