Dit zijn de voordelen van een beukenhaag in je tuin

Als je op zoek gaat naar een groene afscheiding voor je tuin zul je al snel uitkomen op een beukenhaag. Dat is ook helemaal niet zo gek, want de beukenhaag is een heg met vele voordelen. In dit artikel vertellen we je er een paar.

Mooi

Tja, als eerste geven we je een, misschien een beetje voor de hand liggende, reden. De beukenhaag is namelijk gewoon heel erg mooi voor in je tuin. Je hebt de plant in een paar verschillende varianten. Zo is er een groene beukenhaag, maar heb je ook een rode en zelfs een gemengde soort. Zo kun je zelfs nog kiezen wat het beste bij je tuin past.

Goedkoop

Een beukenhaag, die je bijvoorbeeld bij Beukplanten koopt, is veel goedkoper dan vrijwel iedere andere tuinafscheiding. Het is een erg populaire haag die veel wordt gebruikt als tuinafscheiding en daarom is de plant ook al voor weinig geld verkrijgbaar. Zo is het, ook als je een grote tuin moet omheinen, voordelig om een haag te planten.

Makkelijk te snoeien

De beukenhaag behoeft erg weinig onderhoud. Zo heeft hij zo’n één à twee keer per jaar wat mest nodig en moet je hem ook twee keer per jaar snoeien. Dat snoeien zorgt ervoor dat de haag mooi groen en stevig dicht groeit en er dus geen lelijke gaten en dergelijke tussen de takken en bladeren komen. De haag groeit ook nog eens heel snel, je hebt zo dus binnen mum van tijd een grote, volle, stevige haag. 

Doorstaat de winter

Veel mensen zijn bang dat men, als ze een haag zetten, in de winter gewoon de tuin in kan kijken. Met een beukenhaag is dat niet het geval, want deze behoudt zijn blad het hele jaar door. In de winter worden de bladeren wel bruin, daar moet je dus niet van schrikken. Verwar de beukenhaag ook zeker niet met de haagbeuk, want deze verliest zijn bladeren wél in de winter.

 

Hagen-planten.nl