Elektrische boiler installeren? Dit zijn de kosten

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je water te verwarmen, zijn er heel wat opties. Je kunt kiezen voor een zonneboiler of warmtepompboiler, maar er zijn ook goedkopere opties. Een van de meer betaalbare opties is de elektrische boiler. Maar wat betaal je hier precies voor en wat zijn de voordelen van dit type boiler in je woning? Hier lees je alles wat je moet weten over de kosten van een elektrische warmwaterboiler.

De gemiddelde kosten

Er hangt geen standaard prijskaartje aan een elektrische warmwaterboiler: de kosten zijn afhankelijk van meerdere zaken. Zo speelt onder andere de capaciteit van de boiler een rol in de prijsbepaling, maar ook het merk en de fabrikant waarbij je de boiler gaat aanschaffen. Het is dan ook goed om meerdere opties te vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Gemiddeld kost een warmwaterboiler die elektrisch werkt en een inhoud heeft van 200 liter tussen de €1.000 en €1.600.

Boiler in de keuken of badkamer: het kostenplaatje

De kosten hangen dus grotendeels af van de capaciteit die de boiler heeft. Voor een boiler in de keuken zul je geen grote capaciteit nodig hebben, je hebt dan vaak aan 10 liter genoeg. In dit geval zal je tussen de €180 en €300 betalen voor je boiler, welke zeer eenvoudig te installeren is. Voor een boiler in de badkamer betaal je meer, omdat deze een grotere capaciteit moet hebben. Het voordeel van een elektrisch exemplaar is dat deze relatief goedkoop in de aanschaf is, vooral als je dit vergelijkt met een zonneboiler.

 

De capaciteit van de boiler in de badkamer hangt af van hoe groot het huishouden is. Voor 4 personen is het gemiddelde 200 liter, maar het kan ook lager of hoger liggen. Het is belangrijk dit na te gaan voordat je een boiler gaat aanschaffen!

 

Bron: Polarheat.nl