Geef je huis een simpele make-over

Je woont al jaren in hetzelfde huis en kijkt dus ook al jaren tegen dezelfde meubels, accessoires en muren aan. Je hebt het gevoel dat het tijd is voor iets nieuws, maar je hebt geen zin om grootschalig te werk te gaan. Tijd voor een mini-make-over. 

Kleine elementen veranderen, met grote gevolgen

Een make-over hoeft niet veel geld te kosten of groots te zijn, kleine dingen veranderen kan al grote gevolgen hebben voor de aanblik van het interieur. Door andere kussenslopen om de kussens te doen verandert je bank al van stijl. Kies een andere kleur dan je gewend was, zodat het effect echt zichtbaar is. Het verplaatsen van de meubels kan eveneens het gewenste effect geven. Zet de bank net op een andere manier neer of verwissel de eettafel met de bank. Door de andere compositie van de meubels kan dit al een heel ander effect geven. Het veranderen van de gordijnen biedt ook een andere aanblik, vooral als dan ook de kleur van de gordijnen veranderd wordt. 

Ander licht

Wat ook een andere sfeer kan geven aan je woning is het veranderen van de lichtbronnen in de kamers. Als de avond is gevallen, kan het een leuk experiment zijn om de staande lampen die je al hebt te verplaatsen door de kamer zodat je goed kunt zien wat nou de fijnste plek is voor elke lamp. Eventueel kun je de lampenkap vervangen door een ander exemplaar te kopen in een andere kleur. Kijk daarna kritisch naar de plafondlampen. Is dit licht geschikt voor de plek waar de lampen hangen? Is het mogelijk om de lampen te verplaatsen naar een meer logische plek? Wellicht is het neerhangen van een andere soort kleur lampen al voldoende. Zo kun je het warme, gelige licht boven de eettafel vervangen door een feller licht als je bijvoorbeeld ook veel knutselt of leest aan die tafel. 

Verander wat aan de muur hangt

Het veranderen van de plek waar schilderijen, tekeningen en andere muurkunst hangen, kan er al voor zorgen dat de kamer er heel anders uitziet. Haal dus alle lijsten van de muur en bekijken per lijst waar die het beste zou kunnen hangen, probeer tijdens dit denkproces te vergeten waar de lijst origineel hing. Denk hierbij ook aan de kleuren die te zien zijn op het schilderij of de foto zelf en zo een keuze te maken waar die lijst het beste hangt. Mocht je je make-over groter willen aanpakken dan alleen een wisseling van schilderijen, dan kun je het beste terecht bij een interieurstylist zoals Moeierboom Art