Hoe gezond is een waterkoker?

Het is gezond om voldoende te drinken, water, vruchtensappen, thee, zo’n anderhalf tot twee liter per dag. Dus regelmatig een lekkere kom thee maken met water uit de waterkoker draagt zeker bij aan een goede gezondheid. Maar wist je dat je met een waterkoker ook gezonde recepten kunt maken? Dat is vooral erg handig als je geen keuken tot je beschikking hebt, bijvoorbeeld op je werk of omdat je op reis bent. Of als je een keuken moet delen, bijvoorbeeld als je op kamers woont.

 

Eten uit de waterkoker gezond?

Wat kun je zoal koken met de waterkoker? Er zijn mensen die altijd een eitje koken in de waterkoker. Twee tot drie eieren in de week eten past prima in een gezond dieet. Een ei koken in de waterkoker is erg gemakkelijk en sneller klaar dan in een pannetje ook. Als je een beetje creatief bent kun je veel meer gezonde maaltijden met dit apparaat maken. Er zijn kampeerders die pasta en zelfs verschillende verse groenten direct in de waterkoker bereiden. Ook wordt de waterkoker regelmatig gebruikt om met een klein beetje warm water een maaltijd op te warmen. Dit werkt erg goed met rijst bijvoorbeeld.

 

Een gezonde maaltijd uit de waterkoker

Een ander idee is om havermout te maken door er kokend water over te gieten en er wat fruit en noten doorheen te doen. Een scheutje warme melk zorgt voor een smeuïg ontbijt. Heel gemakkelijk is het om couscous te maken of instant noedels, soep of andere gedroogde maaltijden. Een kwestie van water koken en de juiste hoeveelheid bij de gedroogde voeding gieten. Het is wel beter om er wat verse producten bij te serveren. Dan is de maaltijd pas echt gezond!

 

Lees verder op waterkokeraanbieding.nl voor alle waterkoker deals van dit moment.