Regels voor het roken van een sigaar

Hoewel de regels omtrent het roken en exporteren van sigaretten en sigaren steeds strenger worden, wordt er over de hele wereld nog steeds veel gerookt. De absolute meerderheid rookt sigaretten, toch zijn er ook nog steeds veel mensen die sigaren roken. Sigaren worden voornamelijk door oudere mannen gerookt, als jongere mensen sigaren roken is dat vaak echt een relaxmomentje, meestal onder het genot van een glas whiskey. Nederland is ook het grootste exportland in de wereld, 2 miljard sigaren gaan er jaarlijks door ons landje heen. Er zijn niet voor niets ook nog veel sigarenwinkels in Nederland, bijvoorbeeld sigarenverkoop.nl. Er zijn een aantal regels waar je je aan moet houden tijdens het roken van een sigaar, welke zijn dat?

Kies de juiste grootte 

Van een sigaar moet genoten worden, van het eerste trekje tot de laatste. Om deze reden kan je sigaren van verschillende lengtes kopen, afhankelijk van hoelang je de tijd of hoeveel zin je er in hebt. Kom je ‘s avonds net terug van een feestje en wil je nog snel wat drinken en een sigaar roken? Kies dan voor een sigaar die 15 minuten mee gaat en niet voor een sigaar die meer dan een uur brand. Als je alle tijd hebt, kun je dat bijvoorbeeld weer wel doen. Maar het is ook afhankelijk van hoeveel zin je in een sigaar hebt, het is zonde om een sigaar uit te laten gaan en weer aan te steken. Iets wat je nooit bij een sigaar moet doen is de sigaar in tweeën knippen. Let hier bij het kopen van sigaren dan ook op, het is zonde als je constant een halve sigaar weg moet gooien.

Inhaleer de rook niet

Het grootste verschil met een normale sigaret, is dat je de rook van een sigaar nooit moet inhaleren terwijl je dat bij het roken van een sigaret wel doet. Inhaleren is het diep ademhalen zodat de rook door de longen heen gaat, iets wat je bij een sigaar niet moet doen dus. Bij een sigaar blijft de rook in je mond hangen, de smaak van de sigaar die proef je dan ook op het gehemelte.

Knip een sigaar altijd op de juiste manier af

De sigaar heeft twee verschillende eindes, een open en een gesloten zijde. De open zijde is het mondstuk en de gesloten zijde dient afgeknipt te worden voordat de sigaar wordt aangestoken. Je hebt hier speciale sigaar scharen voor, hiermee kan je die gesloten zijde zo recht mogelijk afknippen, des te rechter het afgeknipt wordt, des te makkelijk vind de rook de weg naar de gehemelte. Er zijn in principe ook andere methodes om dit stuk af te knippen, de rechte methode is echter het meest praktisch.