Tips voor een goed lopende verhuizing

Verhuizen is een tijdrovende en vaak niet iedereen zijn favoriete bezigheid. Wanneer de verhuizing eenmaal is gedaan wil je vaak deze ook zo snel mogelijk afronden. We geven in dit artikel alvast een aantal tips om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen.  

Gooi spullen weg

Op het moment dat je moet verhuizen is het ook direct een ideaal moment om wat spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien. Deze spullen heb je dan toch al een keer in je handen vast gehad. Het is dan zonde om ze vervolgens in je nieuwe huis nog een keer vast te houden, terwijl je er uiteindelijk niets mee kunt doen. Kijk daarom bij de start van je verhuizing alvast welke spullen je niet meer nodig denkt te hebben. Hierdoor kun je al enorm veel tijd besparen bij het inrichten van je woning. 

Plaats alles in dozen

Om de verhuizing zo snel mogelijk te laten verlopen is de voorbereiding dus zeer belangrijk. Dat begint dus al bij het weggooien van spullen die je niet meer gebruikt. Daarnaast is het ook verstandig om alles geordend in dozen te plaatsen. Hiervoor zijn speciale verhuisdozen die gemakkelijk te vouwen zijn en daarnaast ook nog eens stevig zijn. Wanneer je alles geordend in deze dozen hebt geplaatst is het verstandig om deze vervolgens te voorzien van een label. Eenmaal in je woning zal je hier alleen maar blij met zijn. Het is namelijk onmogelijk om te onthouden wat je precies in welke doos hebt gedaan. Met het labelen van de dozen kun je zomaar enorm veel tijd winnen. 

Zorg voor een verhuishondje 

Bij het verplaatsen van zware meubelen of zware dozen kan een verhuishondje erg goed van pas komen. Het zorgt namelijk dat je sneller materialen de woning in kan krijgen en het kost daarnaast ook nog eens minder energie. Een verhuishondje kun je ook gemakkelijk zelf maken met zwaarlastwielen. Deze zwaarlastwielen zijn namelijk zeer geschikt om zware materialen te verplaatsen en ben je zeker dat het verhuishondje alles wat je gaat vervoeren kan dragen.