Waarom barbecueën zo populair is

Zodra de eerste warme zaterdag of zondag in Nederland is aangebroken zie je dat er geen vlees meer te halen valt in de supermarkten, wij Nederlanders zijn gek op barbecueën en maken van iedere kans in de lente en de zomer gebruik om de barbecue aan te gooien. Maar wat maakt barbecueën nou zo populair? 

De sfeer er omheen

Één van de redenen dat wij zo graag de barbecue aangooien is omdat het ook heel gezellig is. Vaak ga je barbecueën met je gezin, familie of juist met een groep vrienden. barbecueën is daarom ook een echte sociale bezigheid. Onder het genot van een zonnetje, een lekker koud biertje en een goed stuk vlees is het echt genieten. Uit onderzoek is niet voor niets gebleken dat de gemiddelde Nederlander met 10 man barbecuet. Toch spannen wij niet de kroon op het gebied van barbecueën, in Duitslands en landen in Scandinavië wordt de barbecue gemiddeld 30 keer aangestoken, in de Verenigde staten bijna wekelijks. 

De vele mogelijkheden

Je hebt bij barbecueën ook ontzettend veel mogelijkheden om lekkere recepten klaar te maken. Je kan alle soorten vlees en vis gebruiken om te experimenteren, de barbecue is dan ook een geschenk voor mensen die graag in de keuken staan. Om te beginnen heb je al de keuze uit meerdere soorten barbecues, je hebt elektrische barbecues, barbecues op gas en nog steeds de populairste, de kolen barbecues. Elektrische en barbecues op gas zijn populair onder de mensen die vaak in grote groepen barbecueën, omdat deze heel snel warm zijn en het vlees is er ook snel op klaar. Kolen barbecues zijn toch echt meer voor de liefhebber, aangezien het vlees er een speciale smaak van krijgt en je kan er bijvoorbeeld ook houtsnippers bij gooien die weer andere smaken aan het vlees geven. Je hebt ook ontelbaar veel accessoires die je voor de barbecue kan kopen, kijk bijvoorbeeld eens op Warentuin om te kijken welke er allemaal zijn. 

Big Green Egg

De Big Green Egg is een speciale barbecue, dit is een barbecue gemaakt van een soort keramiek dat door NASA is ontwikkeld. Deze unieke keramiek is ontzettend goede isolerende eigenschappen, hierdoor kan hij een bepaalde temperatuur urenlang zeer precies vasthouden. Dit maakt de Big Green Egg zeer geschikt voor het zogeheten ‘slow cooking’, een proces waar een stuk vlees urenlang op lagere temperaturen ligt te braden. Dit proces maakt het vlees ontzettend mals en lekker. Een goed voorbeeld is het bereiden van een stuk procureurs vlees waardoor je heerlijke pulled pork krijgt, een broodje pulled pork moet je een keer geprobeerd hebben.