Wat mag er niet ontbreken op een barbecue?

Zodra de eerste warme dagen aanbreken gaan wij Nederlanders massaal naar de supermarkt en de slager om ze te beroven van al het vlees, de sausjes en de groenten. De geur van houtskool stijgt op uit menig tuin, wij Nederlanders houden van barbecueën en dit heeft meerdere redenen. Barbecueën doen we vaak in een grote groep, het is dus ook een sociale gelegenheid. Plus, veel vlees is gewoon lekker. Bij een barbecue komt echter best veel bij kijken, wat mag er nou echt niet ontbreken?

Een barbecue en al het benodigde gereedschap

De barbecue zelf is natuurlijk cruciaal, gelukkig heb je hier ontzettend veel variatie en keuze in. Het populairste is nog steeds het barbecueën op een houtskool barbecue, voornamelijk omdat je hiermee ook de smaak van het vlees door de rook kan beïnvloeden. Je kan het zelfs nog meer beïnvloeden door houtsnippers toe te voegen, deze worden bijvoorbeeld gemaakt van oude whiskey of wijnvaten waardoor die geur en smaak in het vlees komt. Het is natuurlijk ook belangrijk om voldoende en de juiste gereedschappen of accessoires te hebben. Je hebt hier echt ontzettend veel keuze in, van een grillplaat tot een hamburgerpers, van een vleesspies tot een kippenvleugelhouder. Je kan het zo gek niet bedenken, wist je dat je zelfs pizza’s kunt klaarmaken op een speciale pizzasteen? Om één of andere reden veranderen de mannen tijdens het barbecueën ineens in een fervent kok, terwijl ze normaal juist vaak uit de keuken wegblijven. Daarom zijn dergelijke accessoires vaak een leuk verjaardagscadeau voor een man, mede omdat je zoveel keuze hebt dat er altijd wel iets passends bijzit. 

Kwalitatief goede producten

Het is natuurlijk belangrijk dat datgene wat je op de barbecue legt van prima kwaliteit is, het lekkerste is meestal vers vlees of vis van de slager die je zelf met sausjes of kruiden op smaak kan brengen. Vlees uit de supermarkt is vaak een stuk goedkoper maar is gewoon van prima kwaliteit, zeker als je gaat barbecueën met een grote groep is dit handig. Het is ook lekker om groenten op de barbecue te bereiden, voornamelijk de groenten paprika, aubergine, courgette en maïs worden hier veelvuldig voor gebruikt.

Lekkere sausjes en andere extra’s 

Sauzen mogen natuurlijk niet ontbreken. Wat is nou een barbecue zonder een lekkere barbecue-, cocktail- of knoflooksaus? Ook andere extra’s zoals stokbrood, mayonaise en satésaus mogen eigenlijk niet ontbreken. Buiten al het warme eten is het tijdens deze warme dagen ook lekker om wat verfrissends te hebben, een lekkere frisse salade doet het bij een barbecue altijd goed. Vergeet ook lekkere koele drankjes niet, lekker vlees en een koud biertje of fris rosétje is altijd een succesvolle combinatie.