Zelf je tuin aanleggen en bestraten

Wanneer je je tuin gaat plannen, moet je er rekening mee houden dat de keuzes die je vandaag maakt een grote invloed zullen hebben op het verloop van je tuin ervaring. De manier waarop je je planten en bloemen neerzet, de grond waarin ze groeien en de hoeveelheid water die ze krijgen, hebben allemaal een enorm effect op alles, van productiviteitsniveaus tot plagen en ziekten. Lees daarom, voordat je begint met de tuinaanleg, de volgende vier belangrijke dingen om te overwegen bij het aanleggen van je eigen tuin.

Locatie bepalen

Als je een moestuin wilt beginnen, is de locatie de sleutel. Groenten hebben veel zonlicht nodig, dus als je een schaduwrijke plek kiest, is het onwaarschijnlijk dat je dezelfde resultaten krijgt als iemand die zijn gewassen in een zonnig deel van zijn achtertuin plant. Ook is het belangrijk dat je tuin makkelijk toegang tot water heeft, zodat je de planten regelmatig water kan geven.

Je planten tevreden houden

Je planten produceren voedsel voor je en laten je tuin groeien en bloeien. In dit geval zijn goed gevoede planten vaak productiever dan planten met slechte groeiomstandigheden. Gezonde, gelukkige planten zijn minder kwetsbaar voor ziekten en insecten en hebben de neiging niet zo snel ten prooi te vallen aan plantenziekten, wat voor jou als hovenier in het algemeen minder werk betekent.

Bestrating aanleggen in je tuin

Bij het leggen van de bestrating van je tuin zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de grond in goede staat is, omdat dit ervoor zorgt dat je gras sterk kan groeien. Het volgende dat je moet overwegen, is het materiaal dat wordt gebruikt voor de bestrating zelf. Het moet niet alleen bestand zijn tegen slijtage, het moet ook esthetisch verantwoord zijn. Een eenvoudige oplossing die voor veel huiseigenaren werkt, is simpelweg het plaatsen van een stenen terras over hun gazon. Dit zorgt niet alleen voor een elegante uitstraling, maar voegt ook functionaliteit toe en helpt je ​​gazon te beschermen tegen beschadigingen door bijvoorbeeld schoenen. Om flagstones of stapstenen op je gras te plaatsen, moet je wat materiaal huren bij een plaatselijke verhuurwinkel. Er zijn verschillende soorten materieel beschikbaar, variërend van kiepwagens tot laders. Uiteraard zijn er ook voor deze machines verschillende maten beschikbaar. De grootte van je tuin en het aantal stenen dat je van plan bent te leggen, bepalen welk type apparatuur je moet huren.

Onderhoud van de tuin

Er zijn een paar methoden waarvan is bewezen dat ze effectief zijn om je tuin bij te houden. De details van hoe je het doet, hangt echter volledig af van wat voor soort tuin je hebt en wat je doelen ervoor zijn. Als je een overvloedige oogst nastreeft, dan wil je je concentreren op factoren die je planten helpen gedijen en ongedierte ontmoedigen. Als het je doel is om een ​​bossige, goed verzorgde begroeiing te hebben, dan wil je je richten op het verbeteren van de uitstraling ervan door regelmatig onderhoud. En als je puur een siertuin wilt onderhouden, dan wil je planten kiezen op basis van hun aantrekkelijkheid, met de nadruk op de visuele aantrekkingskracht van elke plant.